GreenCurry poker och världen


Beslut ansvar och självförtroende (20061008)

Posted in GreenCurry´s vardag,Poker filosofi,Pokerbloggar,Sverige av G på oktober 8, 2006

Man fattar beslut varje dag. Hela tiden, nästan dygnet runt. Inte bara när man spelar poker. Utan även i vardagslivet och det som är runt omkring oss. Vi har själva ansvar för allt som händer oss. Det viktigaste för oss blir att prioritera rätt.

Jag har inte börjat min poker dag ännu. Har precis hämtat datorn hos en polare, och väntar på bussen. Så jag sitter på ett café här i Farsta Centrum och ”chillar” med en café latte. Tyvärr inte lika god som den orientaliska vid Hötorget.  Där är den grymt god. Var ute igår och det blev tequila och lite annat, så man är lite sliten.  Mest, Kvarnen och 54 blev depåstoppen, innan man tog sig hem.

En sak som jag brukar uppleva dagen efter, förutom baksmälla är hur allting blir mycket klarare. Man förstår alltid lite mer hur världen fungerar och man når upplysning. Dagens aha, upplevelse hur våra beslut hela tiden påverkar oss, och hur vi själva måste ta ansvar för alla våra beslut. Precis som med pokern, så kan man inte göra annat än att hela tiden fatta optimerade beslut för att försöka nå bästa möjliga resultat. Besluten påverkar utgången (även om det inte blir som man vill, så påverkar det). Vi måste själva ta ansvar för våra handlingar och beslut, och inte beskylla andra faktorer. Gör man det blir det lätt att känna att världen är emot sig och man inte kan göra någonting åt saken.  För att inte överösas av de tusentals beslut vi gör varje dag, gäller det att ha sina prioriteringar rätt, kortsiktigt vs långsiktigt, vad man har för mål m.m.  Det gäller också att inte fördröja besluten, bara köra på. Fatta besluten, lär dig av besluten. Gör om gör rätt.. Slut. Så enkelt är det om man vill. Vi kan inte ha all information för att fatta rätt beslut. Man måste fatta beslut med ofullständig information, om läge och utgång. T.ex i pokern.

  1. Du vet inte hur flopp, turn eller river kommer se ut
  2. Du vet inte vad motståndaren har för kort
  3. Du vet inte vad motståndaren kommer göra eller tänker

Egentligen är det tusen dimensioner till som man inte vet. Men det är som saken. Man lär sig. Som man pratar om i företagsekonomi. Den tysta kunskapen, kunskapen som inte går att skriva ner i en bok. Man kan det bara.

Mod, självförtroende är den andra ingrediensen för att komma någonvart. Är prioritering och beslut en bil, så är mod och självförtroende bränslet (bra liknelse va?)… Utan mod kommer man heller ingen vart. Prioriteringar, beslut mod.. Kör på, kör på, kör på. Fatta besluten snabbt, tveka inte, vela inte. En handling är starkare än tusen ”tänkte”.

Orkar inte skriva mer. Måste ta bussen. Kommer att återkomma till det här resonemanget. Peace out… 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: