GreenCurry poker och världen


Mat i Bangkok

Posted in GreenCurry´s vardag,Poker,Pokerbloggar av G på december 23, 2006

Jag älskar maten som finns tillhands här i Bangkok. Närheten och variationerna är oändliga. Utbudet är stort och priserna är ja, låga eller extremt låga. Det blir ibland så att man inte kan välja för att det finns för mycket att välja emellan.

Just där jag bor finns det så otroligt mycket att välja emellan, italienskt , kinesiskt, amerikanskt, japansk, thailändskt, engelskt, tyskt you name it. De högre priserna för en måltid ligger knappt runt hundralappen i kronor. Medan de lägre priserna på bland annat soi 38 på Sukomwith, där det är hippt och nattöppet ligger priserna runt 4-5 kr. Det är typ billigare att käka ut än att göra mat hemma. Dessutom är det på något sätt alltid godare att äta ute.

I Sverige har de största utgifterna varit att man käkat ute och ofta. Maten är ju helt ok, men priserna är ju ett par gånger högre än här i Thailand. Dessutom är man tvungen att anpassa sig med maten när matställena inte har öppet under natt tid. Jag har ju inte haft tillgång till 7-eleven eller liknande i Farsta när jag spelat på natten. Micromat funkar ju, men är väll inte optimalt hälsosamt skulle jag gissa på. Då tar jag hellre en kebab meny eller and BigMac meny.

För en pokerspelare är det optimalt att kunna äta vid behov och se till att spela utan kurr i magen. För så fort dina behov inte är tillfredställda så spelar du inte längre optimalt, vilket betyder sämre resultat. Att kunna beställa hem mat som sushi, pasta, pizza och annat utan att påverka spelet är kungligt bra för en pokerspelare. Ännu bättre när priserna ligger under 40kr. Då hinner man spela hem pengarna under tiden. Behöver man ta en paus kan man välja att gå på ett fint ställe för lite relaxation och gourmé mat för sinnena. Annars funkar street food jättebra då man känner för att snåla lite när resultaten gått lite sämre någon dag. Ta i trä J Ärligt så är thai street food hur gått som helst. Så jag äter gärna där när det går bra också J

Annonser

2 svar to 'Mat i Bangkok'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'Mat i Bangkok'.

  1. Perra said,

    Jo så e re, nu har vi visserligen kök hemma. Men jag veti inte om vi direkt sparar pengar på det när man kan köpa sig en påse nudlar för 20 baht. God Jul Curry och spela inte borta alla lover över jul..

  2. Greencurry said,

    Hehehe,

    God Jul, ska försöka låta bli 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: