GreenCurry poker och världen


Logistik

Posted in GreenCurry´s vardag,Poker,Poker filosofi,Pokerbloggar,Sverige av G på januari 10, 2007

Idag ska jag avslöja ännu en hemlighet till framgångsrik pokerspelande. En hemlighet som gör det möjligt att fokusera på det viktiga här i livet. En hemlighet som optimerar speltid, fritid och fokusering kring pokern.

För att börja från början. Tid är pengar, det är ett koncept som man måste förstå för att hänga med i min diskussion. Det är det dyrbaraste faktorn vi har, och alla har en begränsad mängd av tid till sin förfogande. Frågan är vad folk använder tiden till. Och det är här vi kommer tillbaka till den ekonomiska termen jag använt förut. ”Tillgång och efterfrågan”.kulle man kunna säga.

liksom. ka till den ekonomiska termen jag använt förut. Tillgång och efterfrågan. Företagsekonomisk ABC  Företagsekonomisk ABC skulle man kunna säga.

Vad är det som tar upp mest tid av allt i vardagen, oberoende av det man gör? Som jag ser det finns det fyra saker som tar upp mycket tid. Det ena är sömn. Oundvikligt att hitta ett perfekt substitut till det här. Även om det går att använda sig av preparat som kaffe för att fördröja den här stora tidsfaktorn som gör att man inte kan spela. Vi behöver sömn, för att optimera våra prestationer i alla områden och då även i de andra tidsfaktorerna.

Den andra tidsfaktorn består av arbete. Det är här vi spenderar stora delar av våra liv för att kunna försörja oss. Här kan vi själv bestämma hur mycket vi vill använda vår dagliga tid med (som tur är nu förtiden). Här är det inte alltid som mängden tid som avgör hur mycket vi tjänar, utan vad vi arbetar med och hur vi väljer att arbeta. Det är det här vi vill maximera om mängden pengar som möjliggör tidsfaktorn fritid blir bättre om vi arbetar mer.

Den tredje är fritid, oh ljuva fritid. Här gör man allt man tycker om. Umgås med andra människor, tittar på film upptäcker nya saker osv. Man utvecklas som människa här skulle jag vilja säga. Fritiden är viktigt på så sätt, att det inte går att ta bort det helt för det är här man känner att man fortskrider som människa. Utveckling eller avveckling som solo brukar säga.

Den fjärde, ack den fjärde. Den fjärde tidsfaktorn är logistiken kring oss själva. Det är sådana saker som att göra mat, tvätta, städa, administrativa saker som att betala räkningar osv. Det är varken roligt (i alla fall inte för mig), eller särskilt utvecklande. Jo, man kan säkert göra det utvecklande om man finner det meditationsfullt. Men jag känner inte att det ger mig något. Den här tidsfaktorn är rätt stor och tar upp tid som kunde ha utnyttjats bättre på arbete eller fritid.

Den här faktorn går det att hitta substitut till, och det är många framgångsrika människor som använder denna hemlighet. Den är hemlig på så sätt att många människor inte tänker på det. I Sverige är det i och för sig vissa svårigheter med att kunna utnyttja detta om man inte redan från början har det bra ställt (eller bor hemma hos föräldrarna). Men i Thailand, kan man utnyttja det väldigt bra. Genom att använda sig av hembiträde t.ex. får man mer tid över att göra andra saker än att städa och dona. I vår service apartment som jag och B hyr under de månader vi är här i Thailand, så kommer det tre gånger i veckan ett hembiträde som diskar, skurar, byter till nya lakan och handdukar, bäddar m.m. På det här sättet sparar vi en hel del tid, och har optimal spel miljö kring oss. När det kommer till att laga mat använder vi oss av hemkörning från olika ställen eller så går vi ut och käkar. På det här sättet minimerar vi tidsfaktorn till logistiken som vi ändå inte är så bra på.

Så kära läsare. Än en gång har jag avslöjat en hemlighet till framgångsrikt pokerspelande. Nu har ni fått ännu en insikt till hur man optimerar sitt pokerspelande och ger vinnande resultat.

Så nu är det dags att folda för idag. Lycka till med spelandet!

Annonser

Ett svar to 'Logistik'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'Logistik'.

  1. Nille said,

    Här kommer ett tips till! Tydligen kan man erstta delar av sömn med meditation. Man kan säkerställa att den innehåller samma kvalitet som REM fast på mycket kortare tid. Det är REM vi är ute efter.

    Tro mig. Det är skildnad på sömn och sömn. Med 3 barn i sängen sover man sämre även om timmarna är fler 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: