GreenCurry poker och världen


Stor manifestation mot klimathotet 19.55 (01.55 thai tid)

Posted in GreenCurry´s vardag,Poker,Singapore,Sverige av G på februari 1, 2007

Taget från Ninas sida

Mellan 19.55 (01.55 thai tid) och 20.00 (02.00 thai tid) i kväll, genomförs en internationell manifestation för att uppmärksamma klimatförändringarna. Alla uppmanas att under fem minuter stänga av elektroniken hemma och och låta planeten andas ut. Aktionen startades av det franska nätverket Planet Alliance där en mängd miljöorganisationer ingår. Låt planeten andas ut. Det är budskapet som Planet Alliance vill föra ut jorden runt. Manifestationen genomförs i samband med att FN:s uppmärksammade klimatrapport släpps.

– Det är så många som gärna vill göra något nu när det kommer skrämmande rapporter om hur klimatet förändras, säger Martina Krüger som är energiexpert hos Greenpeace till aftonbladet.se.

Uppmärksammar problemet
Tanken med manifestationen är i första hand att göra människor uppmärksamma på klimatförändringarna, inte att spara stora mängder energi under fem minuter.
– Det är ett sätt få dem som oroar sig att visa att de stödjer åtgärder för att rädda klimatet. Sedan räddar man inte klimatet genom att stänga av ljus och värme, då handlar det mer om smarta teknologier. Men man visar att man är beredd att göra något och det är jättebra. Det behövs att alla hjälper till och visar att åtgärder behövs. Kampanjen ”Låt planeten andas ut” ha spridits via internet från Frankrike till länder världen över.
– Det är intressant att det har spridit sig så över internet. Det krävs många sådana initiativ för det är inte för sent att stoppa klimathotet. Vi kan förhindra de värsta effekterna av klimatförändringarna, säger Martina Krüger.

AFTONBLADET

Annonser

2 svar to 'Stor manifestation mot klimathotet 19.55 (01.55 thai tid)'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'Stor manifestation mot klimathotet 19.55 (01.55 thai tid)'.

  1. Nille said,

    Vad säjer man? Kunde vi inte tagit i lite så att det kanske gjorde skildnad? Nu var jag sen men jag kan trösta med att jag sov utan aircon.. Kan du fatta vad mycket enrgi som går åt i rika länder i värmen…

  2. Greencurry said,

    Ah, det måste var sjukt mkt ström förbrukning i dem länderna. Läste att ström förbrukningen tydligen gick upp till o med i Sverige btw, fast där behöver man iofs lite värme i vinterkylan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: