GreenCurry poker och världen


Kunskap kostar

Posted in Poker filosofi,Pokerbloggar av G på mars 4, 2007

Once you start thinking you have nothing left to learn, you have everything to learn.     — Steve Badget 

When a man with money meets a man with experience, the man with experience leaves with money and the man with money leaves with experience.  —  Anonymous

Det här är två bra citat som karaktiserar hur det ser ut i början för de flesta av oss när vi spelar poker eller flyttar upp i nivå. För att lära sig måste det tyvärr svida. Vissa kan i och för sig ha lite tur och få en bra start på sin hobby karriär och börja vinna direkt. Men för oss andra kostar det att lära sig.  

Visst, man kan ha lite tur när man börjar spela. Man vinner lite pengar och känner att man har häng på hur man spelar. Men det är så många faktorer som man inte tänker på som ny spelare, och som man senare kommer upptäcka genom att ge bort massa marker till andra motspelare. Att lära sig kostar, det är ingen som blir bra direkt. Även i skolan måste man plugga hårt för att komma nånstans och få bra betyg. När man börjar ett nytt jobb måste man också se till att använda huvudet så det knakar och nästan gör ont. Även jobb på McDonalds kräver en någorlunda skarp hjärna ska ni veta.

Allting är en process, ingenting är gratis. Vill man komma någonstans måste man kämpa för det. Och det gäller att lära sig av sina dyra läxor på pokerborden precis som i verkligheten. Annars kommer man att göra om misstagen flera gånger, vilket i slutändan betyder att du betalar massor med extra pengar för någonting som du redan skulle ha vetat om du haft huvudet på skaft. Lite som att göra uppkörningen flera gånger och betala mer för alla dyra lektioner på trafikskolan. 

För att bli en bra student i poker och i livet i helhet, så gäller det att du har viljan att lära dig. Är det verkligen någonting du vill göra? Varför gör jag det osv. Utan viljan finns det inget hopp för dig att bli en mästare i vad du gör om det är målet. Med viljan kommer disciplinen och det är där många studenter står och faller med det i slutändan. Se till att vara ödmjuk, och sätt dig aldrig i någon box. Man kan lära sig av allt och alla, bara man ser till att analysera saken och sätta det i perspektiv. Var en öppen människa i livet som i poker, så kommer sakerna att falla på plats.

Lär dig att lärandet är en evighetsprocess, att man hela tiden behöver lära sig och utvecklas. Poker är ett så pass komplicerat spel med människor inblandat att det hela tiden kommer nya spel och situationer som aldrig utförs tidigare. Man lär sig av det förgångna för att lära sig om framtiden. Nya situationer uppstår och det är bara individer som kan förändras med nya situationer som överlever. Läs Darwins evolutions bok om du inte tror mig.

När du till exempel tränar för att bygga din kropp och håller dig i form (vilket hoppas jag du gör för din kropp och ditt huvuds skull), så krävs det att du hela tiden ökar i svårighet av vikt, snabbhet eller längd beroende på aktivitet. Detta för att du ska kunna förbättra dig själv. I sin tur kräver detta att du tar i lite mer, och att en smärt tröskel måste övervinnas. Men nästa gång blir det lättare när du gör om repetitionen och lättare för varje gång, tills det är dags att gå upp i nästa nivå.

Se till att alltid lära dig nya saker, se till att vara öppensinnad och slutligen se till att ha viljan och hjärtat att vilja utveckla dig själv.

 

Annonser

3 svar to 'Kunskap kostar'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'Kunskap kostar'.

 1. Nille said,

  Jag hoppas du fixade din nya nivå!

  Själv har jag lagt pokern på hyllan. Jag erkänner att jag aldrig blir mer än en medelmåtta. Samtidigt blir det svårare och svårare. Det känns som om att ”alla” inte slänger sig ut på nätet längre…

  Mitt stora problem nu är om jag skall börja spela stora turneringar (jag har bra facit på de små) och spela bort pengarna, eller föra tillbaks dem. Inte mer än 150 usd kanske, knappt man orkar besvära sig när man har dem på 4 olika konton (tur att man har backup på login detaljerna). Faktum är att om man lirar en turnering som kostar 10 usd, och man får hänga med i några timmar, då är det nästan värt pengarna även om man gått tomhänt från bordet…

  Har du något förslag på hur man smidigt tar ut pengarna?

 2. Jonas said,

  Hej! Du verkar som en seriös pokerspelare! Jag tycker din blogg är intressant. Vi behöver lite folk som dig på 7ofclubs.se – Sveriges nyaste pokercommunity. Bli medlem och droppa mig (Permit) ett PM.

 3. Johanna said,

  riggat.se är en jätte fin pokercommunity. Ni har verkligen lyckas skapa en en bra ställe med pokerblogg och pokerartiklar. Finns inte så många Pokercommunitys.BRA JOBBAT


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: