GreenCurry poker och världen


Dålig fortsättning för svenska communities?

Posted in Sverige av G på augusti 29, 2007

Jag läste i DN ( http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=686513 ) att det inte gick allt för bra för ungdoms communities som lunarstorm.. Mycket pågrund av t.ex Facebook, de större internationella aktörerna. 

Intressant läsning för att se hur marknaden påverkas. Förra året var det myspace som var populärt kan man läsa i artikeln, men nu är det Facebook som gäller. Jag tror nog att Facebook är här för att stanna. Målgruppen är så pass stor där jämfört med Lunarstorm. Just att en community är uppbyggt på antalet medlemmar och aktiva sådana gör ju att facebook är en vinnare.. Rika blir rikare som ordspråket säger.. Eller som vi i pokersammanahg säger.. Power of the big stack… Precis som utanför internetvärlden, så krävs det för andra aktörer inom samma bransh att börja nicha säg när någon är dominant, att hitta andra områden som facebook inte täcker. Det kommer nog blir viktigare för dessa att hitta en nich… Ett exempel skulle vara www.riggat.se som är en växande pokercommunity.  Där tillhandahåller man bloggar, artiklar, hjälpforum, videos m.m. inriktat på poker för sina medlemmar och dessa kan i sin tur ta del av detta och delta aktivt. För en stor community som Facebook blir det inte lika enkelt om inte det växer upp en subkultur inom deras nätverk, som är villiga att engagera sig. För ungdoms communites skulle förslag vara att bygga upp communites riktad på mer specialiserade i områden som musik, mode och idrott. Där likasinnade kan delta.

Omtalade Länkar:

www.dn.se

www.riggat.se

www.facebook.com

Annonser

4 svar to 'Dålig fortsättning för svenska communities?'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'Dålig fortsättning för svenska communities?'.

 1. pokerspelare said,

  Först vill jag tacka för att du har länkat till min blogg. Sen undrar jag om nån vet hur vi ska konkurrera med alla dessa nya sajter som ploppar upp som facebook?

  Jag gick in på http://riggat.com/ och som du säger verkar den sidan ha hittat nåt nytt. Kanske behöver vi mera såna sajter med nya ideer som kan konkurrera med utlänska communitys..?

 2. Greencurry said,

  Varsågod. Jag hoppas du bloggar på duktig 🙂

  Ja, det är en bra fråga, det borde finnas många ideer där ute. Vi får helt enkelt brainstorma lite för att komma på något. Nån där ute som borde sitta på svaren. Vad är nästa stora idé?

 3. Alex said,

  Jag tror storheten med Facebook är pga att man använder sina RIKTIGA namn på communityn. Inte Superboy87 osv. På Lunarstorm fanns inga bra sökfunktioner för att hitta folk man kände om man inte visste vad de registrerade sig som.. kanske pga PUL? Det kändes som de motarbetade riktiga namn och det seriösa i en community. Facebook är här för att stanna. Lovar. Köp aktier 😉

 4. Greencurry said,

  Ja, det ligger väldigt mycket i det du säger faktiskt Alex. Tänkte faktiskt inte alls på det nu. Men det stämmer ju. Som på riggat.se använder sig spelarna av samma namn som de spelar med på Svenska Spel, på det sättet blir det lättare för spelarna att känna igen varandra både på borden och samtidigt på communitit…

  Dem har gjort det väldigt lätt att hitta varandra på Facbook, både via mail och andra applikationer man har kontakter på. Sen skolorna man gått i, var man bor, arbetar och alla andra möjliga nätverk osv osv.. Men namnen ja.. måste vara guld värt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: