GreenCurry poker och världen


One night in Bangkok

Posted in GreenCurry´s vardag,Poker av G på februari 15, 2008

Den här bloggen är dedikerad Fiskjägaren, då han på ett gemensamt pokerbord påpekade att han ”älskade” mina bloggar. Vad ska man göra annat än att rodna och sätta sig ner och skriva lite?

Kanske kan dra lite kort om vilka klubbar som gäller när man är ute i Bangkok och partajar. För dem finns det gott om. Åtaliga pubar och lokala häng där man dricker sig glad om kvällarna och sjunger karaoke. Men också en hel del extravaganta nattklubbar som slår det mesta som Sverige har att erbjuda.

Vi kan börja med Qbar och Bed Supperclub. Två av de mest kända internationellt och lokalt. Lägligt placerade några hundra meter från varandra på sukomwith soi 11. Här hänger allehanda jetsettare, modeller, film- musikstjärnor och svenska pokerspelare. Inte sällan man stöter på en och annan packad pokerspelare från Sverige på dessa ställen… GG… På Qbar ser man oftast 30+ folk festa loss till musik från internationella DJ´s som spelar allt från house, hip hop, drum and base till Jazz. Stämningen är på topp lördag och söndag kvällar. Bed Supperclub rankad nr 21 i världen vars soffor är mer av sängar är ett måste att besök om ska ha festat i Bangkok. Riktigt najs inrett ställe med fullt ös i de bägge sektioner som Bed är uppdelad i. Fredag och lördagar är det såklart mycket hålligång men även tisdagar då det är ”Hip hop night” och onsdagar då det är ”salsa-” och ”modell night”.

Sen har vi RCA party området där det finns klubbar som Route 66 och Slim Fix. Här festar Bangkok kidsen till internationell och thailändsk musik. Härlig stämning och full fart överallt. På Soi Ekkamai hittar vi Santika som har varit en personlig favorit. Har tappat lite av sin forna glans sen ägarbytet och nyrenoveringen. Här spelas också internationell och thailändskmusik. Framåt midnatt blir det livemusik och då gungar hela huset vill jag lova.

Det finns ett otaligt antal andra klubbar som jag inte tagit med. Finns verkligen för alla smaker och alla stämningar. Bangkok is the place to be om man vill röja loss helt enkelt. Oftast när vi är ute en kväll så befinner vi oss inte på ett och samma ställe hela kvällen, utan man rör sig mellan de olika klubbarna där man har ett helrör stående och tar några drinkar innan man glider till nästa.

Jag ska avslöja en liten hemlighet i den här bloggen också, för er som inte är så insatta i Bangkoks nattliv. De flesta klubbarna stänger vid 2-tiden på natten, men bara för det så betyder det inte att man måste gå hem. För det finns ”underground” klubbar att festa vidare på. Taxi förarna kommer att rekommendera Spicey eller Boss. Men det är inte att rekommendera. Istället ska man ta sig till The Tunnel på langusan soi 5, där folk från Qbar och Bed brukar hamna. Eller Scratch dog på Sukomwith soi 20 i Windsor Hotels källare, för att med en vattenpipa i ena handen och en drink i andra festa vidare till soluppgång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: