GreenCurry poker och världen


Going shorthanded

Posted in GreenCurry´s vardag,Poker,Pokerbloggar av G på februari 17, 2008

Ibland kommer det tillfällen som gör att man känner att man måste gå vidare. När korten inte faller som man vill. När korten på handen är taskiga som 28o varannan eller varje hand, och när AK tillslut tittar upp, så hittar den inte träff varken på flopp, turn eller river. Det är sådana tillfällen man undrar vad man gör på Fullringborden, och börjar snegla lite på shorthanded.

Efter en sju timmar lång grinding session utan at träffa någonting, fick jag tillslut nog av att se hur pengarna sakta men säkert rann iväg på fullring borden. Istället började scrolla i pokerlobbyn över de dussintals shorthanded borden som fanns att tillgå. Otaliga okända spelare, med statistik som får en att vattna om munnen. ”Vafan, hur svårt kan det vara”, tänker man. Och något sätt har man ju alltid en nybörjar rigg när man väl börjar att spela. Snabbt som vinden var man uppe på plus för dagen och man kände sig on top of the world. ”Is this the nutz?”, tänker man.

Nu några dagar i perspektiv, så kan jag säga att det inte alltid är härliga tider. Men det är fan så mycket roligare. Det var länge sedan jag kände att jag kunde sitta timtals och spela. Mycket action, men också mycket frustration.. Upp och ner flera inköp hela tiden och badbeatsen och misstagen från egen sida haglar. Stämningen på borden är oftast behagliga, men också en del sura miner då folk försöker tilta varandra. Roligast är dock när någon tomtenisse kommer in och svingar fulla inköp preflopp hela tiden.  Häriga tider…

Annars här i Thailand, så har vädret blivit en aning sämre. Mörka moln tittar allt mer frekvent fram under dagarna, och att sitta vid poolen har inte blivit lika roligt. Istället har gymmet blivit allt mer välbesökt. Februari månad har det tränats för fullt. Känns som man är mer vältränad än på mycket länge nu. Krävs att man rör på sig för att kompensera de stillasittande timmarna framför datorn. Kanske också en bidragande effekt till att jag sitter längre sessions än förut, utan att tilta ur.

En hel del festande har det också blivit, då man klockan tre-fyra på natten lunkar ut på stan och röjer lite. Men såklart är det roligast när man gör en helkväll av det hela och tar och börjar med lite mat och dryck. Förut så har man oftast fått se till att prioritera spelet före utgångarna pågrund av peakhours för fullringborden. Men med shorthanded kan man själv vara än mer flexibel med timmarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: