GreenCurry poker och världen


Gasa eller bromsa?

Posted in Övrigt av G på februari 18, 2008

Ibland har man någonting liknande ett tillstånd då allt går ens väg, och allt blir så enkelt. T.ex när man springer och man kommer in i andra andningen och allt blir så lätt. Eller när man pluggar och det som kändes så obegripligt i början helt plötsligt får ett mönster som man förstår.

I poker har man någonting liknande. Stunder i en session då man tycker sig kunna läsa motståndarens alla händer och moves, stunder då man känner att korten faller rätt och man lyckas spela dem perfekt. Kalla det att vara ”in the zone” eller ”medrigg”, oavsett så är det dem stunderna som pokern är som mest kul och den man försöker hitta varje session man spelar.

Men tyvärr är det inte alla dar som det funkar. Ibland kan det ta flera dagar innan man hittar dit igen. För pokern är unik varje gång. Alla händer är unika från situation till situation, så det är inte bara att plocka fram det optimerande spelet ur trollerihatten varje gång. Oftast händer det då man avslutat ena dagen med bra resultat och med stort självförtroende spelat perfekt då man läst sönder motståndarna och korten fallit rätt.. Så har man straffats dagen därpå för att man är ignorant. Korten faller inte lika bra, och motståndarna har ändrats… Ibland kan det vara en viss timme i en session då ”streaken” kommer. Efter tag så märker man plötsligt att man har börjat förlora istället.

Något bakis igår, lyckades jag klämma in en plus dag i alla fall, träning och en bit mat. Solen har gått i strejk och jag undrar lite när jag får se den igen. Klockan är 13.33 just nu och jag har sovit lite. Hann med lite frukost också, misou soppa, ägg, bacon, korv och en våffla. Har blivit mycket mer folk här på Oakwood än tidigare månader. Turister och affärsmänniskor tar upp de flesta borden vid frukosten. Tilt på det. Men japanskorna är i alla fall rätt söta J

Annonser

Ett svar to 'Gasa eller bromsa?'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'Gasa eller bromsa?'.

  1. Nille said,

    Det var inte igår. Det dök upp en annan pokerspelare på http://www.thailandsforum.se och jag kom och tänka på dig.

    Noterar nu att din blogg är mer aktiv än någonsin. Kul.

    Välkommen till forumet och starta upp en pokersektion för exilsvenskar i Thailand


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: