GreenCurry poker och världen


GreenCurry och tyskarna

Posted in GreenCurry´s vardag,Pokerbloggar av G på april 4, 2008

Igår satt jag och chattade med en gammal vän som jag träffade på en IT-mässa från back in the days, då jag jobbade med affärssystem. Hon bor och jobbar i Tyskland och där jobbet tar henne. Hon har på senaste tiden funnit nöje i att spela det actionfyllda spelet Texas No Limit holdem.

Hon, hennes vänner och arbetskollegor i Tyskland har fått upp ögonen för spelet, och hon ville ha tips från mig hur hon kunde vinna i 9-manna no limit, så hon kunde slå hennes kollegor och vänner. När jag börjar med att förklara för henne att det är viktigt att höja premium händer preflopp, och hon ger som respons en fråga om vad som är premium händer och vad som är preflopp, så inser jag att det skulle ta hela natten för mig att ens gå igenom grunderna. Så jag skickade henne en kopia av ”Poker for dummies”, och bad henne att läsa den, för att sedan ställa frågor, och att jag sedan kunde ge lite tips.

Lite roligt var det att höra om hur hon tror att ”any two cards can win”, och hur hon gillar att spela suited, och går på känsla. Och hur hon oftast får kort som 96, Q2 eller J4 som exempel. Hon spelar oftast mer än varannan hand om inte mer. Hon är väldigt smart och klyftig som person och jag tror hon om bara lär sig grunderna så kommer hon bli en utmärkt pokersspelare. Men just nu verkar det vara en bit därifrån…

Jag har inte själv läst boken ”poker for dummies”, men jag ögnade igenom den igår, och det står en del fundamentala saker som man ibland glömmer bort. Så jag tror egentligen inte det är så dumt att läsa och fräscha upp pokercellerna med lite grunder och andra tricks som man kanske har glömt att använda. För det är ju basen som vi alla står på. Utan basen så står man nog på ett vinglande torn som det enbart är en tidsfråga innan det rasar.

Och slutligen vill jag att EU dömer emot Tysklands spelförbud mot Internet spel, så vi alla kan ta del av frukten som är redo att skördas.

Indeed, ty!

Annonser

Ett svar to 'GreenCurry och tyskarna'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'GreenCurry och tyskarna'.

  1. Mariiiiiiie said,

    Hellu Lage.. =) Hur e leget? E du kvar i Thailand?? När kommer du hem i så fall? Måste ju ses nån dag… =) Hoppas allt e bra annars…. kramar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: